Home Hypothekenlink, dé link naar uw hypotheek

Home | ContactNieuws

Hèt hypotheken informatiepunt

van Nederland

... nu ook na verhuur dubbele rente aftrek mogelijk. Een tijdelijke maatregel, verhuur van uw oude woning treft niet uw dubbele renteaftrek na verhuur

Dubbele hypotheek renteaftrek na verhuur

Dubbele hypotheekrente aftrek na verhuur is tijdelijk mogelijk! In verband met recente ontwikkelingen op de woningmarkt is er vanaf 1 januari 2010 een nieuwe maatregel van kracht, waarbij het mogelijk is na een periode van verhuur van de oude woning alsnog hypotheekrente aftrek te genieten van uw oude woning na de periode van verhuur.

In de oude regeling (- zie: dubbele hypotheekrente aftrek) verloor een huiseigenaar van twee woningen de mogelijkheid tot dubbele aftrek indien de oude woning eenmaal verhuurt was (geweest), ongeacht of de situatie van verhuur beëindigt was. Met de nieuwe regeling, die geldt voor een periode van twee jaar is het mogelijk dat een huiseigenaar van twee woningen na een periode van verhuur (in ingaande vanaf beëindigen verhuur) de rente over de oude woning, naast die van de nieuwe woning kan aftrekken. Hiermee worden de lasten beperkt.

Verhuur mag over een periode van maximaal drie jaar. De periode waarop dubbele hypotheekrente aftrek is toegelaten is niet gewijzigd en geldt dus voor een periode van maximaal twee jaar.

Het doel van de maatregel is de plotselinge neergang in de koopmarkt van woningen enigszins te verzachten en doorstroom te bevorderen. De maatregel is tijdelijk voor een periode van twee jaar.

renteafrek vorige woning na verhuur

belastingvoordeel hypotheek, belastingaftrek

» overzicht