Home Hypothekenlink, dé link naar uw hypotheek

Home | ContactNieuws

Hèt hypotheken informatiepunt

van Nederland

... de inschrijving van uw hypotheek in het hypotheekregister

Inschrijving van hypotheek in hypothekenregister

Koopt u een huis en gaat u hiervoor een hypotheek aan dan wordt deze hypotheek bijgeschreven in het hypotheekregister.

Het hypotheekregister is een openbaar register dat voor iedereen - tegen betaling - toegankelijk is en bevat een register van hypotheken.
Alle hypotheken (op onroerende zaken) worden in dit hypotheekregister bijgehouden. Aan de hand van dit register kan men dus beoordelen of er op een onroerende zaak een hypotheek rust en hoe hoog deze hypotheek is.

Het hypotheekregister is niet noodzakelijk actueel, in principe wordt alleen de nieuwe hypotheek geregistreerd en een eventueel oudere hypotheek doorgehaald (van de vorige eigenaar). Als u in de loop van de jaren aflost, mogelijk zelfs uw lening helemaal heeft afgelost - voor einde looptijd, dan worden deze wijzigingen niet automatisch doorgegeven, omdat tussentijds vaak geen notariële akte wordt opgesteld.

Heeft u de lening geheel afgelost dan is het raadzaam er op toe te zien dat de bank de hypothecaire lening in het register laat doorhalen

Bij het vestigen van een hypotheekaktie draagt de notaris ervoor zorg dat de hypotheek van u zojuist gekochte woning wordt bijgeschreven in het register.

Indien mogelijk adviseren wij u het bedrag op de hypotheekakte zo mogelijk hoger te stellen dan de daadwerkelijke hypotheek is. Meer over hogere inschrijving hypotheek.

Het kadaster en hypotheekregister kunt u online raadplegen vindt u hier

 

inschrijving hypotheek, het hypotheekregister

tip!
hogere inschrijving hypotheek

meer over hypotheek:

hypotheken algemeen