Home Hypothekenlink, dé link naar uw hypotheek

Home | ContactNieuws

Hèt hypotheken informatiepunt

van Nederland

... verhogen van uw hypotheek: is uw hypotheek onder een hogere waarde ingeschreven in het hypotheekregister dan is een verhoging binnen uw huidige hypotheek een goedkope optie. 

verhogen hypotheek

Soms kan het noodzakelijk zijn uw hypotheek te verhogen. Heeft u verbouwplannen of wilt u renoveren die u niet uit eigen middelen wilt of kunt betalen, kijk dan eerst of het mogelijk is uw hypotheek te verhogen.
Vaak sluit men dan een tweede hypotheek af, bijvoorbeeld een verbouwingshypotheek (met depot), of wellicht komt u in aanmerking voor een goedkopere groene hypotheek of klimaathypotheek

Een verhoging van een hypotheek hoeft niet altijd een nieuwe hypotheek in te houden. Afhankelijk van de geregistreerde waarde van uw huidige hypotheekakte (en gedeponeerd in het hypotheekregister) bestaat er misschien ook de mogelijkheid extra middelen te vinden binnen uw huidige hypotheek.

Zijn de voorwaarden goed en is de rente van uw huidige hypotheek prima in orde dan is het verhogen van uw hypotheek binnen uw huidige hypotheek een goede optie. Het scheelt u en de bank geld. Bespreek gerust de mogelijkheid met uw huidige hypotheekverstrekker. Let wel als uw geregistreerde hypotheekwaarde gelijk is aan uw huidige hypotheeklening dan is deze methode van verhogen van uw hypotheek geen optie.

Meer hypotheek verhoging

 

verhogen hypotheek