Home Hypothekenlink, dé link naar uw hypotheek

Home | ContactNieuws

Hèt hypotheken informatiepunt

van Nederland

... waar moet u op letten bij het aanvragen van een hypotheekofferte en hoe vraagt u een hypotheekofferte aan? Tips voor aanvraag hypotheek!

hypotheekofferte aanvragen

Waar moet u op letten bij het aanvragen van een hypotheekofferte en hoe vraagt u een hypotheekofferte aan? Wilt u hypotheekoffertes goed kunnen vergelijken dan moeten ze ook vergelijkbaar zijn, vergelijk dus een zelfde hypotheekvorm en ook eventuele verzekeringen.

Bepaal vòòr indiening van hypotheekaanvraag:

 1. Raadpleeg het internet omtrent de algemeenheden en actualiteit.
 2. Schakelt u een hypotheekadviseur in?
 3. Maak voorhands een paar keuzen, al of niet met een hypotheekadviseur: wat vindt u belangrijk en waar voelt u zich goed bij.
  Wat zijn uw verwachtingen wat betreft inkomensontwikkeling, lasten-ontwikkeling, samenstelling van het huishouden, hoe lang gaat u er wonen?
 4. De omvang van de hypotheek, wat heeft u nodig? Financiert u alles mee of niet.
 5. De hypotheekvorm of hypotheeksoort.
  Gaat u voor een spaarhypotheek of een aflossingsvrije hypotheek of een mix.
 6. Bepaal of u zowiezo een Overlijdensrisicoverzekering of andere verzekering wilt afsluiten en voor hoeveel. Welke vorm? Neem dit mee in uw aanvraag.
 7. Kies welke rentevaste termijnen u wilt zien, bijvoorbeeld variabel, 5 jaar vast en 10 jaar vast. Wilt u geen variabele rente, neem dat dan ook niet mee.
 8. Wat is naast rente voor u belangrijk. Waar gaat u op letten bij het hypotheekaanbod (zie ook 2.)
 9. Heeft u voorkeur voor een type hypotheekaanbieder?
  Zijn uw criteria duidelijk: dan zullen ook snel hypotheekaanbieders afvallen omdat zij bijvoorbeeld niet de hypotheek bieden die u wenst.

Bepaal de belangrijkste criteria die u gaat toepassen voor de beoordeling en vergelijk van de hypotheekoffertes dus zoveel mogelijk van tevoren. Met een goede voorbereiding komt u beslagen ten ijs en wordt u minder afgeleid van waar het u om gaat!

Hoe hypotheekoffertes aan te vragen?

 1. Door (direct) contact bij uw huidige hypotheekverstrekker (- als u daar ook eventueel mee wilt doorgaan -)
 2. Via Internet, diverse vergelijkingssites.
 3. Via een hypotheekadviseur (selecteer aanbieders samen op grond van argument, begin breed)
 4. Bij individuele hypotheekaanbieders, contact makkelijk te leggen via internet.
 5. Afspraken te maken bij diverse leveranciers op bankkantoor.

U zult bij het indienen natuurlijk inkomensgegevens en enige persoonlijke gegevens moeten opgeven en ook over het object: de (geschatte) waarde , eventuele andere leningen, hoeveel u zelf wilt inbrengen etc..

! let erop hoe men met deze gegevens omgaat. Zeker via internet: voor dat u het weet wordt u bestookt met allerlei mail;  veel internet-intermediair websites verdienen aan het leveren van adresbestanden aan partijen of bemiddelen ook in andere produkten die zij onder de aandacht willen brengen. Daar hoeft u geen last van te hebben, maar wellicht hindert u dat wel !

In latere stappen word de aangeleverde gegevens geverifieerd en zal bij toekenning taxatie etc plaatsvinden; een hypotheekofferte is onder voorbehoud.

! Let erop hoelang de hypotheekofferte geldig is en hoe omgegaan wordt met tussentijdse rentewijzigingen omlaag !

! lees alle documenten bij de hypotheekofferte goed en bestudeer de voorwaarden, niet leuk misschien, maar wel belangrijk. Bent u niet helemaal thuis in deze materie; laat u dan bedienen van de kennis van iemand die dat wel is; en elk van de voorwaarden zitten + en - . Weeg dat af tegen uw criteria !

 

 

het aanvragen van een hypotheekofferte