Home Hypothekenlink, dé link naar uw hypotheek

Home | ContactNieuws

Hèt hypotheken informatiepunt

van Nederland

beleggingsverzekering hypotheek - beleggingsverzekeringshypotheek: verzekerd beleggen op hypotheek?

Beleggingsverzekering hypotheek

De beleggingsverzekering hypotheek is een combinatie van een aflossingsvrije hypotheek en hiernaast een beleggingsverzekerings product.

De beleggingsverzekering heeft als doel om vermogen op te bouwen om daarmee de beleggingsverzekering hypotheek af te lossen. De beleggingsverzekering is eigenlijk weer een overlijdensrisico-verzekering gecombineerd met beleggingsproduct.

De maandelijkse inleg van de premie wordt gebruikt om de verzekeringskosten te voldoen en de rest wordt belegd, meestal in de huisfondsen van de bank/verzekeraar. Het rendement en de kapitaalsopbouw zijn afhankelijk van de beleggingsresultaten. 

Voordelen van de beleggingsverzekering hypotheek:

  1. Maximale aftrekmogelijkheid van de betaalde hypotheekrente
  2. Vaste maandlasten
  3. U bouwt vermogen op om de hypotheek t.z.t (ten dele) af te lossen.
  4. Uw inleg wordt gespreid over de tijd, waardoor het rendement uiteindelijk wat uitgemiddeld is.

Nadelen van de beleggingsverzekering hypotheek:

  1. Onduidelijke kostenstructuur.
  2. Onzekerheid over het opgebouwde kapitaal
  3. Invloed van nieuws en financiële beurs-wereld op uw gemoedstoestand. U belegt immers ook, zij het niet zelf.

Rond de beleggingsverzekering hypotheek is wel wat te doen. Met het prinicpe van een dergelijk hypotheek is niets mis wel over de transparantie in kostenstructuur in vergelijk met de voorgelegde rekensommetjes. Kosten werden (en worden) nogal eens naar voren gehaald waardoor inleg beleggingsdeel lager is dan gedacht (en voorgespiegeld) en de vermogensbouw flink achterloopt. Verder worden er ook beheerskosten en transaktiekosten ingehouden en worden de rendementen waarmee gerekend is om het doelvermogen te behalen ook niet gehaald en dat levert dan een dubbele strop. Veel teleurstelling alom.

De wereld verandert en de transparantie neemt toe. Het principe van de beleggingsverzekering hypotheek is echter in basis een prima vorm voor zover u niet afkerig van beleggen bent. Let goed op de voorwaarden, de kosten en mogelijke fondsen waar u gebruikt van kunt maken.

 

beleggingsverzekering