Home Hypothekenlink, dé link naar uw hypotheek

Home | ContactNieuws

Hèt hypotheken informatiepunt

van Nederland

... met een lineaire hypotheek lost u maandelijks vast bedrag af. Uw rentelast daalt, zo ook uw fiscale rente-aftrekmogelijkheid. Een lineaire hypotheek is wel zo duidelijk.

lineaire hypotheek

Een lineaire hypotheek is ook een hypotheek waarop afgelost wordt gedurende de looptijd. Bij een lineaire hypotheek lost u elke maand eenzelfde bedrag af totdat de lening in zijn geheel is afgelost. Naast de maandelijkse aflossing van uw lineaire hypotheek betaalt u ook maandelijks rente. Omdat u elke maand een deel aflost neemt de rente ook af.

De lineaire hypotheek is niet zo heel populair meer omdat u minder fiscaal voordeel geniet t.a.v. de aftrek van rente. Dit geldt ook voor de annuïtaire hypotheek.

U bouwt niet een fiscaal vrij spaarpotje op maar lost gelijk af op de lening. Het is niet dat u geld 'verliest', maar een fiscale mogelijkheid laat liggen.

Het is nog steeds een prima vorm van hypotheek, zoals de meeste leningen in elkaar gezet zijn. Aflossen gedurende de looptijd met een vast bedrag per maand. De annuïtaire hypotheek lost op het begin heel weinig af, sparen doet u dan eigenlijk heel beperkt.

lineaire hypotheek