Home Hypothekenlink, dé link naar uw hypotheek

Home | ContactNieuws

Hèt hypotheken informatiepunt

van Nederland

... de krediethypotheek: elke hypotheek is toch krediet!

De krediethypotheek

De krediethypotheek is niet zozeer een hypotheek ter financiering van uw woning, maar een krediet dat u verleent wordt als gevolg van de overwaarde op uw woning. Door de overwaarde is de bank bereid u meer krediet te verlenen. Met de krediethypotheek verruimt u uw financiële armslag.

In zoverre verschilt de krediethypotheek niet van een normale hypotheek. De aanwending van een krediethypotheek is in de regel niet de woning maar andere doeleinden (consumeren of aanschaf tweede woning etc..). De krediethypotheek heeft als voordeel op een normaal consumptief krediet dat de rente lager is.

De rente die u betaalt op een krediethypotheek kunt u niet aftrekken van de belasting. Het verschijnsel bijlenen (zonder verbouwing) en hierbij renteaftrek genieten is niet meer mogelijk.

Een krediethypotheek is in zoverre interessant, dat de rente die u betaald over de lening lager is dan een andere kredietvorm. Om in aanmerking te komen voor een krediethypotheek dient u wel over voldoende overwaarde te beschikken. Vaak is het bedrag dat u mag opnemen een maximum en u mag flexibel opnemen en aflossen.

voordelen krediethypotheek:

  1. goedkoper dan andere leningen
  2. u verruimt uw financiële armslag
  3. verder geen: heeft niets te maken met 'normale' hypotheek eigen woning

nadelen krediethypotheek:

  1. u leent meer, meer risico, lenen kost geld.
  2. verder geen (is normale hypotheek, renteaftrek speelt niet etc)

Een krediethypotheek heet ook wel een rekening courant hypotheek, in is in praktijk meer een rekening courant faciliteit. Bestemd u uw krediet voor de aanschaf van een tweede woning, dan zal hier ook hypotheekrecht op verleend moeten worden.

 

krediethypotheek