Home Hypothekenlink, dé link naar uw hypotheek

Home | ContactNieuws

Hèt hypotheken informatiepunt

van Nederland

overbruggingskrediet ter overbrugging van tijdelijke dubbele maandlasten

Overbruggingskrediet - overbruggingskrediet hypotheek

Een overbruggingskrediet is een tijdelijk krediet-hypotheek en wordt gebruikt indien uw bijvoorbeeld uw oude huis nog niet, maar een nieuwe woning al gekocht heeft. Het overbruggingskrediet dient dan ter overbrugging van de tijdelijk flink gestegen kosten, immers naast de oude hypotheek betaalt u nu ook de lasten van de nieuwe hypotheek.

Met een overbruggingskrediet maakt u gebruik van de overwaarde van uw nog niet verkochte huis om de gestegen lasten te overbruggen. Het overbruggingskrediet kent derhalve meestal een beperkte looptijd (tot 2 jaar) en de rentelasten hierover worden meestal meegefinancierd.

De rente op een overbruggingskrediet is in de regel hoger en aan een overbruggingshypotheek zijn ook weer kosten verbonden. De maximale omvang van een overbruggingskrediet is afhankelijk van de overwaarde maar ook afhankelijk van de lopende hypotheek, en de nieuwe hypotheek en afhankelijk van inschattingen dat u uw huidige woning spoedig kunt verkopen

De rente van een overbruggingskrediet zijn aftrekbaar (voor zover er niet ook kosten zijn meegefinancierd) en onder voorwaarden kunt u ook tot een maximum van 2 jaar de rente van twee woningen aftrekken.

voordelen overbruggingskrediet:

  1. U kunt reeds een nieuw huis kopen zonder de vorige woning verkocht te hebben.
  2. Uw (zichtbare) 'maandlast' kunt u beperken

nadelen overbruggingskrediet:

    1. de rente op een overbruggingskrediet is hoger dan die op een normale hypotheek
    2. verkoop kan langer duren waardoor u toch 'gedwongen' wordt te verkopen en de opbrengst alsnog lager zal zijn

    Een overbruggingskrediet heet ook wel een overbruggingshypotheek

    overbruggingskrediet