Home Hypothekenlink, dé link naar uw hypotheek

Home | ContactNieuws

Hèt hypotheken informatiepunt

van Nederland

rekening courant hypotheek - rekeningcourant hypotheek: huis als onderpand

De rekening courant hypotheek

De rekening courant hypotheek is niet zozeer een hypotheek ter financiering van uw woning, maar een krediet dat u verleent wordt als gevolg van de overwaarde op uw woning. Deze overwaarde maakt u bij een rekening courant hypotheek vrij; met een rekening courant hypotheek verruimt u uw financiële armslag. 

In zoverre verschilt de krediethypotheek niet van een normale hypotheek. De aanwending van een krediethypotheek is in de regel niet de woning maar andere doeleinden (consumeren of aanschaf tweede woning etc..). De krediethypotheek heeft als voordeel op een normaal consumptief krediet dat de rente lager is.

De rente die u betaalt op een rekening courant hypotheek kunt u niet aftrekken van de belasting. Het verschijnsel bijlenen (zonder verbouwing) en hierbij renteaftrek genieten is niet meer mogelijk.

Een rekening courant hypotheek is in zoverre interessant, dat de rente die u betaald over de lening lager is dan een andere kredietvorm. Om in aanmerking te komen voor een rekening courant hypotheek dient u wel over voldoende overwaarde te beschikken. Vaak is het bedrag dat u mag opnemen een maximum en u mag flexibel opnemen en aflossen.

voordelen rekening courant krediet:

  1. goedkoper dan andere leningen
  2. uw vergroot uw financiële armslag
  3. flexibiliteit in omvang (niet gebruiken is niet betalen)
  4. verder geen: heeft niets te maken met 'normale' hypotheek.

nadelen rekening courant krediet:

  1. u leent meer, meer risico, lenen kost geld.
  2. verder geen (is normale hypotheek, renteaftrek speelt niet etc)

Een rekening courant krediet heet ook wel een krediethypotheek, en is in praktijk meer een rekening courant faciliteit. Bestemd u uw krediet voor de aanschaf van een tweede woning, dan zal hier ook hypotheekrecht op verleend moeten worden (in de regel).

 

rekening courant hypotheek