Home Hypothekenlink, dé link naar uw hypotheek

Home | ContactNieuws

Hèt hypotheken informatiepunt

van Nederland

Makkelijker overstappen naar een andere hypotheekaanbieder? Hypotheekaanbieders worden verplicht de consument tijdig te informeren bij afloop van de rentevaste periode. Ook afsluitprovisies onder de loep.

Makkelijker overstappen naar andere hypotheekaanbieder?

Ministers Verhagen en de Jager gaan aanbieders van hypotheken verplichten om drie maanden voor het aflopen van de rentevaste periode de consument hierover te informeren. De hypotheekaanbieders moeten dan ook tijdig een nieuw aanbod doen. Met deze maatregel wordt de consument in de gelegenheid gesteld en gemakkelijker gemaakt om eventueel over te stappen naar een andere hypotheekaanbieder. Thans wordt de consument vaak pas laat geïnformeerd. 

Ook de afsluitprovisies worden nog eens onder de loep genomen, die vormen vaak een barrière om te wisselen van hypotheekaanbieder. Hiervoor worden mogelijk ook maatregelen genomen. Verder zijn er maatregelen in de maak om de consument beter te informeren over hypotheken met een variabele rente omdat het niet altijd duidelijk is wanneer de rente nu wijzigt en in welke mate.

In het najaar zal minister De Jager de Tweede Kamer nader informeren over de voorgenomen maatregelen.

Los van deze maatregelen benadrukken wij dat het belangrijk is dat u zelf ook tijdig aktie onderneemt. Net zoals bij verzekeringen is het handig bepaalde momenten in uw agenda aan te tekenen. Als u een half jaar voordat de rentevaste periode vervalt eens zelf gaat shoppen bent u ruimschoots op tijd en heeft u een betere onderhandelingspositie!