Home Hypothekenlink, dé link naar uw hypotheek

Home | ContactNieuws

Hèt hypotheken informatiepunt

van Nederland

Meer inzicht in advieskosten van bank van een hypotheek: De Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond sluiten zich aan bij de eis van Adfiz.  

Meer bijval voor openheid advieskosten banken bij hypotheken

De Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond sluiten zich aan bij de eis van Adfiz dat banken meer inzicht gaan geven in de advieskosten voor een hypotheek. 

Adfiz vind dat er een oneerlijk speelveld ontstaat omdat tussenpersonen wel inzage in de advieskosten van een hypotheek moeten geven, terwijl banken hiervan vrijgesteld zijn. 

De VEH en Consumentbond sluiten zich hier nu bij aan, met als argumentatie dat het nu ook bij de consument duidelijk wordt dat een hypotheekadvies van de bank niet gratis is. De VEH stelt dat de kostenverklaring van banken en verzekeraars voor een hypotheek ontoereikend zijn en alleen maar inzage geven hoeveel een hypotheek kost over de gehele looptijd.

De Consumentenbond vindt het vooral van belang dat een consument beter inzage krijgt in wat een hypotheek bij de bank kost en hoeveel dezelfde hypotheek bij de onafhankelijke tussenpersoon van hypotheken kost.