Home Hypothekenlink, dé link naar uw hypotheek

Home | ContactNieuws

Hèt hypotheken informatiepunt

van Nederland

Lenen van uw B.V. - Renteaftrek zonder hypotheek van bank - rendement voor uzelf!

Leen van uw B.V. en geniet toch renteafrek!

Het is een misverstand te denken dat u alleen renteaftrek kunt genieten als u een hypotheek bij de bank heeft afgesloten. De fiscus stelt helemaal niet als eis dat u slechts met een bancaire hypotheek hypotheekrente kunt aftrekken. Een lening voor het verwerven van uw woning kunt u overal afsluiten en voor zover een en ander binnen de andere regels valt (eigen woning reserve..) is renteaftrek toegestaan.

Welnu:

Beschikt u over een 'persoonlijke vennootschap' met overtollige liquide middelen?

Dan kan het handig en verstandig zijn een deel van de bancaire hypothecaire lening over te sluiten naar uw eigen B.V. U leent dan van uw eigen B.V. - een hypotheek hoeft u niet perse te vestigen - in plaats van bij de bank. Voor zover u de financiering oversluit is er niets aan de hand voor de renteaftrek. 

U betaalt dan de rente aan uw B.V. Het mes snijdt aan twee kanten:
De B.V. zal in de regel wat meer rente ontvangen dan zij krijgt bij de bank (de B.V. verdient dus wat meer) en u kunt de rente gewoon aftrekken. De facto is de winst van de bank de winst voor uw B.V. Beter zelf winst maken dan de bank winst geven. Natuurlijk de overtollige middelen moeten een vrij permanent karakter hebben, maar het kan ook verstandig zijn. Een belegging in uw woning is misschien - ondanks de huidige waardedalingen - misschien minder risicovol als andere beleggingen.

Afhankelijk van de hypotheek kunt u in de regel 10% tot 20% per jaar boetevrij aflossen. Het is dus mogelijk geleidelijk aan uw bancaire hypotheek over te sluiten naar een lening van uw B.V.

Let wel dat u de juiste overeenkomst aangaat en op de juiste manier handelt. Voor eventuele vragen kunt u contact met ons opnemen

Optimalisatie rendement renteaftrek: lenen van uw B.V.